در طول روز بسیار از کلماتی همچون “وایرلس” یا “وای فای” استفاده می کنیم و گاه آن دو را با هم اشتباه می گیریم اما واقعا تفاوت این دو باهم چیست؟ آیا دو سیستم Wireless و WI-FI باهم تفاوت دارند.
شرکت حافظه برتر ارائه دهنده سرویس های وایرلس نیز هست و به صورت کلی تر سرویس های ADSL که می توان از آن ها با یک روتر یا مودم بی سیم به عنوان وای فای هم استفاده کرد، نیز هست. اما حال به صورت اجمالی به تفاوت این دو سرویس می پردازیم.
WI-FI یا ADSL
در واقع اصطلاح وای فای همان ADSL با تفاوت در نوع پخش شدن امواج اینترنت که از طرف شرکت ارائه دهنده سرویس بر بستر تلفن ارسال می شود. به زبان ساده تر امواج اینترنت که از طریق خط تلفن شما ارسال می شود توسط یک روتر یا مودم قابل استفاده هستند حال اگر مودم شما از نوع بی سیم یا وای فای باشد می توان چندین دیوایس مختلف را به آن وصل کنید.
فرض کنید سرویس ADSL خریداری کرده اید و یک مودم وای فای به خط تلفن وصل کرده اید. حال می توانید چند گوشی موبایل و لپتاپ و هر گونه وسیله دیگر را به مودم متصل کنید.
درواقع شما یک مودم دارید و چندین وسیله به آن متصل هستند و همگی از یک سرویس استفاده می کنند. بدون محدودیت وجود سیم. فرضا شما در اتاق خانه از گوشی خود استفاده می کنید و در اتاق فرد دیگری از موبایل به اینترنت متصل است.
وایرلس یا wireless
چندین نوع اتصال به سیستم وایرلس وجود دارد در واقع بهتر است بگوییم چند نوع مودم برای اتصال به سیستم وایرلس وجود دارد. اما خود وایرلس چیست.
همانطور گفته شده وای فای یا ADSL از طریق خطوط تلفن و بر بستر آن ارائه می شود ولی وایرلس از طرف شرکت ارائه دهنده سرویس، به وسیله امواج رادیویی و بدون هیچگونه سیم کشی تا منزل، محل کار و…. ارائه می شود؛ تقریبا چیزی مثل اینترنت سیم های های گوشی. چیزی شبیه به سرویس TD-LTE است.
تفاوت WIFI و Wireless
- نوع ارسال به محل مشترک (وای فای بر بستر خطوط تلفن و وایرلس از طریق امواج رادیویی)
- انواع مودم ( مودم های وای فای به صورت ثابت یا در اصطلاح به صورت خانگی هستند ولی وایرلس مودم های جیبی و دانگل نیز دارد)
- مناطق تحت پوشش (هرجا که خط تلفن باشد به سادگی می توان از وای فای و ADSL استفاده کرد ولی برای استفاده با کیفیت از وایرلس باید منطقه حضور شما تحت پوشش امواج وایرلس یا TD-LTE باشد.
مودم های دانگل یا مودم های یو اس بی(USB)
تفاوت این مدل با مدل های دیگر در آن است که به درگاه USB متصل می شوند مانند یک فلش مموری و درون آن ها هم سیم کارت است دقیقا مثل مدل های دیگر
مودم های جیبی
با این مودم ها هم مدت زیادی است که در داخل کشور وجود دارد، این مودم قابل شارز هستند و چون ابعاد کوچک تری نسبت به مودم های ثابت دارند می توان آن ها را حمل کرد. کارکرد آن ها هم دقیقه مثل مودم های ثابت است.
مودم های ثابت یا خانگی
این مودم ها برای کار کردن نیاز به سیم کارت مخصوص و البته برق شهری دارند، همانند مودم ها و روتر های ADSL که به خطر تلفن متصل می شوند.